Project - 17 april 2024

Clarebout Potatoes - totaalconcept met KWZI

Met meer dan 1600 werknemers, is Clarebout Potatoes een indrukwekkende speler op de Europese markt voor diepvriesfrietjes. Met de blijvende en groeiende vraag aan producten en omvangrijke arbeidskracht, groeide de nood aan uitbreiding voor het bedrijf, wat echter een uitdaging bleek op de site van het hoofdkantoor in Nieuwkerke. De Franse stad Duinkerke kwam als snel uit de bus al oplossing en een stevige buitenlandse investering.

De nieuwe fabriek zal 24 uur per dag in bedrijf zijn en zal in staan voor een productie van maar liefst 1400 ton frieten en bijhorende producenten. 

Maar dat is niet het enige streven van Clarebout in deze regio. Het bedrijf heeft zich ook vastberaden ingezet op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijk initiatief in dit opzicht is de installatie van een eigen waterzuiveringsinstallatie, met de hulp van Hydropure. Deze installatie is zorgvuldig ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de specifieke behoeften van de klant. Dankzij het op maat gemaakte ontwerp kan de installatie naadloos integreren in het productieproces. De installatie heeft een capaciteit van 22500 liter afvalwater per dag en beschikt over een geïntegreerde pompput. Bovendien is de bijhorende stuurkast aangepast met alarmen en noodstop, wat de veiligheid en efficiëntie van het systeem verder versterkt. 

Clarebout Potatoes
Clarebout Potatoes

Stapelhuis Entrepot Oostende - totaalconcept met KWZI

Howest Brugge - GWU

Penitentiair Dorp Haren - GWU