Project - 8 april 2024

Stapelhuis Entrepot Oostende - totaalconcept met KWZI

In de haven van Oostende is na een grondige renovatie van twee jaar het Stapelhuis Entrepot hersteld in zijn oude glorie. Het gebouw is echter meer dan alleen een architectonisch monument, het wordt een centrum van kennis en bedrijvigheid in de maritieme sector.

Binnen de muren van dit historische pand zal een afdeling van de zeevaartschool haar intrek nemen. Daarnaast zullen ook bedrijven die actief zijn in de maritieme sector hier hun thuis vinden, waardoor het Stapelhuis een levendige hub wordt van expertise en samenwerking.

Een onderdeel van het project was de waterhuishouding en de waterzuiveringsinstallatie. Hier kwam Hydropure in actie, met een doelgerichte aanpak om ervoor te zorgen dat al het huishoudelijk afvalwater voldoet aan de strengste normen voordat het wordt geloosd in de kades. Door geavanceerde zuiveringstechnologieën te integreren, kon Hydropure garanderen dat het lozingsproces zowel efficiënt als milieuvriendelijk verliep.

Het voltooide Stapelhuis Entrepot symboliseert niet alleen de rijke maritieme geschiedenis van Oostende, maar ook de veelbelovende toekomst van de stad als een dynamisch knooppunt van maritieme activiteit.

copyright image: LMS Architecten

Stapelhuis
Installatie
Installatie

Clarebout Potatoes - totaalconcept met KWZI

Howest Brugge - GWU

Penitentiair Dorp Haren - GWU