Project - 8 april 2024

Howest Brugge - GWU

 

Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) zet een belangrijke stap in de richting van een duurzame toekomst met de ontwikkeling van een nieuwe campus, gelegen nabij het station van Brugge. Dit ambitieuze project omvat zowel de renovatie van de bestaande campus als een aanzienlijke uitbreiding, wat de hogeschool in staat zal stellen om haar missie van excellent onderwijs en onderzoek verder te versterken.

In het streven naar milieuvriendelijkheid en innovatie werd met Hydropure een samenwerking aangegaan om er een grijswaterunit (GWU) te installeren met een zuiveringscapaciteit tot 12m³/dag. Deze installatie zal het mogelijk maken om water efficiënt te hergebruiken, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de waterconsumptie en de ecologische voetafdruk van de campus.

Het gebruik van grijswater, dat afkomstig is van bronnen zoals toiletten, douches, en wastafels, voor niet-drinkbare toepassingen zoals toiletreiniging en landschapsirrigatie, is een slimme en duurzame oplossing om kostbaar drinkwater te sparen.

Samen met Hydropure bouwt Howest aan een toekomst waarin innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. Door te investeren in groene infrastructuur en het aannemen van milieuvriendelijke praktijken, zet de hogeschool een inspirerend voorbeeld voor haar studenten, medewerkers en de bredere gemeenschap. Deze nieuwe campus zal niet alleen een centrum van kennis en leren zijn, maar ook een levendige hub van duurzame ontwikkeling en positieve verandering.

copyright image: Arcadis

Howest
Installatie
Installatie

Clarebout Potatoes - totaalconcept met KWZI

Stapelhuis Entrepot Oostende - totaalconcept met KWZI

Penitentiair Dorp Haren - GWU